Et stærkt tilskud i hele mælkefodringsperioden

Grundlaget for en høj mælkeproduktion starter allerede ved kalvens fødsel. Fodring og pasning er nødvendigt for at udnytte kalvens potentiale.

Mange faktorer har indflydelse på koens mælkeproduktion. Undersøgelser viser, at den kvie, der er sund og rask igennem opvæksten og kælver i en ung alder, har den bedste holdbarhed og er den mest profitable.

Det samme gør sig gældende for tyrekalveproduktionen. Sundhed og høj tilvækst i slagtekalvens første periode giver den mest profitable slagtekalv.

De første grundsten til et solidt fundament lægges allerede ved kalvens fødsel ved tildelingen med råmælk i mælkefodringsperioden. I den periode udvikler kalvens fordøjelsessystem sig fra at være uden en funktionel vom til at have en funktionel vom. Udviklingen af vommen afhænger af tilstedeværelsen af kalvekraftfoder. Tidlig introduktion til fast føde accelerer processen, hvilket er med til at udfordre og opbygge fordøjelsessystemet.

Man kan ofte opleve kalve med tynd mave i denne periode - senere evt. også luftvejsinfektion, selvom pasning og pleje af kalvene bliver udført korrekt. Tynd mave kan være forårsaget af både virus og bakterier, men fælles er, at tarmens villi ødelægges, og dermed nedsættes optagelsen af næringsstoffer og kalvens vækst hæmmes.  

AAC Solid Calf er et godt bud på et tilskudsfoder til dine kalve.

Fordele:
  • Bidrager til at styrke immunforsvaret
  • Stimulerer tidligt foderoptag
  • Reducerer tynd mave
  • Stimulerer og udvikler vommens papiller
  • Energikilde for tarm villi
  • Supplerer med vitaminer og mineraler, der ofte kun forekommer i små mængder i komælken
Pakkestørrelse:
  • AAC Solid Calf sælges i sække a 25 kg
Vejledning til brug:
  • 10 g AAC Solid Calf iblandes 1 liter færdig blandet mælk i max. 30 sek
Opbevaring:
  • Opbevares tørt og koldt

 

For mere information ring til os på tlf. +45 5885 9530.

AAC Solid Calf er et godt bud på et tilskudsfoder til dine kalve.

AAC Solid Calf opblandes i mælken og tildeles i hele mælkefodringsperioden for at understøtte og fremme kalvens udvikling af vompapiller og for at sikre et sundt og velfungerende fordøjelsessystem.

Smørsyre er en af de vigtige ingredienser i AAC Solid Calf. Smørsyre er en veldokumenteret energikilde for tarmens celler og en af de primære stimulatorer for udvikling af vommens papiller hos kalven.

Forskning viser, at tildeling af smørsyre til den nyfødte kalv i både mælk og startfoder har en særdeles positiv effekt på kalvens immunsystem, produktionsresultater og vommens udvikling (se figurerne herunder)